Byggebranchen og regler

Byggebranchen er meget stor her i landet. Den har dog lidt i de sidste år – og sårene er endnu ikke blevet helet endnu. Der er dog positive udviklinger. I de sidste 2 måneder er der flere og flere, der har fået beskæftigelse i branchen. Faktisk er der nogle steder i landet, hvor de klager over, at der er mangel på kvalificeret og uddannet arbejdskraft. Der er især mangel på tømrere og murere. Dette afspejler sig også i tallene, som byggeindustrien udgiver. Her kan man se, at efterspørgslen på udlærte håndværkere er stigende.

Meget at lære

Så hvis du er ung – og ikke vil ind i en boglig universitetsuddannelse, så skulle du overveje mulighederne med fast og velbetalt arbejde som udlært murer eller tømrer. Og ja, der er ikke nogen grund til bekymring over eventuelle arbejdsulykker. De fleste entreprenører sørger både for, at der er sikre arbejdsforhold, og at du er forsikret, hvis ulykken skulle ske.

Samtidigt gør de meget for at sikre, at du lærer at benytte de her byggehejs sikkert. Ja, du vil faktisk ikke kunne komme til at bruge dine kvalifikationer, førend du har lært, hvordan du skal gebærde dig på en stor byggeplads. Der er nemlig mange regler og sikkerhedsforanstaltninger, som du først skal være bekendt med, inden arbejdsgiveren vil sende dig op på fx 13. sal for at sætte vinduer i de nye lejligheder.

Industrihejs?

Du vil måske ikke lige med det samme forstå, hvad forskellen på et byggehejs og et industrihejs er. Men det kommer du hurtigt til at forstå. Det kan jeg love dig med sikkerhed. Derfor: Overvej om livet som håndværker er noget for dig. Du ved godt, at de kloge siger, at det altid er godt at kende til et håndværk, inden du kaster dig ud i en boglig uddannelse, ikke? Og der er ingen, der siger, at du aldrig vil kunne videreuddanne dig, fordi du er udlært murer eller tømrer.

betli